Thine - Responsive Modern HTML Template
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide


wws

wws

WWS Eucalyptus Palen en Schotten C2C® en FSC®

Eucalyptus van WWS (van Swaaij Trade International BV) is afkomstig uit duurzaam beheerde plantage bossen in Afrika. De houtsoort is oorspronkelijk afkomstig uit het Gympie District in Zuid-Oost Australië en wordt vanaf ongeveer 1915 in Zuid Afrika in plantages aangeplant. De bomen groeien relatief snel waardoor de opbrengst per hectare relatief hoog is en ze in staat zijn om snel CO2 vast te leggen.

Hoge duurzaamheid

De hoge natuurlijke duurzaamheid in grond en water toepassingen maken o.a. Cloeziana een goed alternatief voor andere (sub-)tropische hardhoutsoorten en voor staal of kunststof. Producten van Eucalyptus voldoen aan de eisen van duurzaamheidsklasse 1 (2). Dit betekent dat het kernhout nog goed is na meer de 25 jaar in contact met de grond. Daarnaast is het hout ook bestendig tegen paalworm.

Goed alternatief voor hardhout

Producten (ronde palen en schotten) van WWS kunnen worden ingezet als alternatief voor bijvoorbeeld Angelim en Azobe in de GWW-sector. Een rechte stam, bijna cilindrische vorm, nauwelijks zijtakken en weinig verloop maken deze soort geschikt voor toepassingen als bijvoorbeeld sterke beschoeingspalen, rasterpalen, looppaden in natte omstandigheden, speeltoestellen, speelbruggen en legio andere mogelijkheden. In de schotten worden standaardproducten aangeboden, maar kan er ook op maat worden geproduceerd.

FSC® en Cradle to Cradle® gecertificeerd

Eucalyptus van WWS wordt uitsluitend geproduceerd en geleverd met een FSC® certificaat. Daarbij zijn de palen en schotten van WWS ook nog eens Cradle to Cradle® gecertificeerd.

Een greep uit onze afgeronde projecten

NON IGNIS is al jaren een begrip. Met inmiddels een groot aantal afgeronde projecten kunnen we u een indruk geven van onze diensten. Zie wat wij voor u kunnen betekenen

Loading

AZC Burgum

Hoofdkantoor DOW

Eiken plafond Naturalis

Nieuwbouw Crossdock Amsterdam