Thine - Responsive Modern HTML Template
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide


NON IGNIS

NON IGNIS

NON IGNIS en IGNIS voor duurzame gevelconcepten

NON IGNIS is een brandvertragende houten gevelbekleding welke getest is conform de Europese norm EN 13501-1 (Brandclassificatie van Bouwmaterialen) of te wel voldoet aan Euroklasse B. Binnen NON IGNIS is er de keuze uit een 15 tal gecertificeerde houtsoorten, 3 tal gemodificeerde gecertificeerde houtsoorten en een 4 tal gecertificeerde plaatmaterialen. IGNIS is de niet brandvertragende variant, waar nodig, verduurzaamd en voorzien van het zelfde afwerkingsniveau. Door duurzame grondstoffen te gebruiken, FSC® of PEFC, in combinatie met innovatie kan er op de producten een meerjarige garantie worden afgegeven. Het gebruik van duurzaam geproduceerd hout draagt bij in het verlagen van CO2 in de atmosfeer. NON IGNIS en IGNIS zijn natuurlijke bouwstoffen welke een negatieve CO2 voetafdruk hebben en leveren een positieve bijdrage aan CO2 neutraal bouwen. NON IGNIS en IGNIS hebben een positieve bijdrage in Breeam en LEED projecten

NON IGNIS

Brandvertragend hout in gevels, wanden en plafonds moet voldoen aan brandclassificatie. Veelal is deze classificatie Euroklasse B. In het NON IGNIS concept zijn meerdere houtsoorten, plaatmaterialen en zelfs een constructie getest. In specifieke projecten kan er ook op projectmatige wijze een wand / plafond of zelfs gevelconstructie in samenwerking worden getest. NON IGNIS heeft een uniek certificaat, vanwege het feit dat het totale systeem is getest. Dit is het hout inclusief het toegepaste verfsysteem. Daar verschilt NON IGNIS met andere houten producten. Flexibiliteit staat hoog in het vaandel. Vrijwel elk model is te produceren eventueel op maat gekort, koppen behandeld en op specificatie verpakt te leveren. Het NON IGNIS concept voorzien is van Cradle to Cradle® certificering.

IGNIS

IGNIS is de niet brandvertragende variant van NON IGNIS. Veelal komen in projecten een aantal gevelvlakken voor waar niet de gehele gevel in brandvertragend hout hoeft te worden uitgevoerd. IGNIS biedt daar de oplossing om toch de gehele gevel in dezelfde uitvoering, zelfde basis en zelfde kleur te kunnen uitvoeren. Dit voorkomt de combinatie van verschillende producten. Daarbij kan IGNIS een keuze zijn voor elk project waar men een gevel, wand of plafond (binnen plafond en beschut buiten) wenst uit te voeren in hout. Voldoen aan de wensen van de opdrachtgever is een eerste prioriteit. Dat beslaat het geheel van een standaard model tot een project specifiek model op maat geleverd en conform eisen verpakt. Diverse binnen en buitenprojecten zijn thans uitgevoerd in verschillende houtsoorten. Het IGNIS concept is voorzien van Cradle to Cradle® certificering.

Voor het monteren dienen de montage – en verwerkingsvoorschriften van NON IGNIS / IGNIS gevolgd te worden. 

WWS als duurzaam alternatief voor hardhout

In het WWS concept worden Eucalyptus palen en schotten aangeboden voor de GWW sector. Deze producten zijn altijd FSC® gecertificeerd en voor zien van Cradle to Cradle® certificering. Dit maakt dit concept uniek in de tak. Palen kunnen worden aangeboden in diverse lengten en kopmaten. In deze schotten is een standaardassortiment op voorraad. Project matig is het mogelijk om op maat gemaakt aan te leveren uit gebied van herkomst. Niet alleen in de GWW sector worden deze palen verwerkt ook in de speeltoestellen worden Eucalyptus palen verwerkt. Daarnaast zijn er nog legio mogelijkheden om deze producten in te zetten als een zeer goed alternatief voor hardhout.